انواع کانکس کارگاهی
کانکس کارگاهی را به طور معمول به دو دستهی اصلی سبک و سنگین تقسیمبندی میکنند که معمولا استفاده از نوع سبک بسیار رایجتر است. ضخامت و قطر تیرآهن مصرفی در کانکس کارگاهی سنگین بسیار بیشتر بوده و نسبت به انواع دیگر وزن بیشتری دارد، از آنجایی که نوع سنگین در محل پروژه ساخته میشود به آن کانکس اجرا در محل هم میگویند.
کانکس کارگاهی سبک
مواقعی که پروژه طولانی مدت نباشد مثلا چند ماه و حداکثر کمتر از دو سال باشد به یک سازهی موقت نیاز است و استفاده از کانکس کارگاهی سبک به دلیل هزینهی کمتر، مقرون بصرفهتر میباشد.
البته باید به این نکته توجه داشت که با اینکه در ساخت آن از مصالح سبک یا به عبارتی مصالحی با مقاومت و ضخامت کمتر برای کاهش هزینهی تمام شده استفاده شده اما حداقل تا دو سال بدون هیچ مشکلی با کارکردی عالی قابل استفاده است و اگر به خوبی مراقبت و نگهداری شوند نیز تا سالها میتوان از آنها استفاده کرد یا با اتمام پروژهی عمرانی، به عنوان کانکس کارگاهی دست دوم بفروش رساند.
کانکس کارگاهی سنگین
کانکس کارگاهی سنگین چون از مصالح باکیفیت و مقاومی ساخته شده برای پروژههای عمرانی طولانی مدت استفاده میشود و یا زمانی که پیمانکار پروژههای متعددی داشته باشد هر بار با انتقال آن به محل پروژههای بعدی تا سالیان سال از آن استفاده میکند.