بلوک های هبلکس  که به آنها  aac  هم می‌گویند به علت برخورداری از ویژگی‌هایی مثل عایق صوتی، رطوبتی، حرارتی و کم وزن بودن و …. امروزه در ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارند.

علت نام‌گذاری acc

بلوک‌ های هبلکس از بتنی سبک به نام بتن هوادهی اتوکلاو یا acc  ساخته شده‌اند. هبلکس مخلوطی از سیلیس، سیمان، آهک، پودر آلومینیوم است که در حرارت ۲۰۰ درجه‌ی سانتی گراد و فشار ۱۲ اتمسفر در اتوکلاوها پخته می‌شود. این بلوک‌ها را با چسب مخصوصی به هم متصل می‌کنند وقتی کنار هم قرار گرفته و وصل شدند دیواری به نام دیوار هبلکس را تشکیل می‌دهند.

هبلکس ها‌یی که درکشور ما ساخته می‌شوند معمولا ابعادی با طول 600، ارتفاع 250 و ضخامت‌هایی مختلف بین 75 تا 500 میلی‌متر دارند.

دیوارهایی که از بلوک هبلکس ساخته می‌شوند به دلیل برخورداری از ویژگی های خاص از طرف کارشناسان و مهندسین سازه بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. در ادامه به ذکر تعدادی از ویژگی‌های این دیوارها می‌پردازیم.

 

ویژگی‌های دیوار هبلکس

  • نصب سریع و آسان
  • عدم نیاز به عایق کاری مجدد (صوتی، حرارتی، رطوبتی)
  • صرفه‌جويي در مصرف فولاد و مصالح پوششی مانند گچ و خاك گچ (یک چهارم حد معمول نیاز به ملات)
  • مقاومت بالا در برابر زلزله
  • سبک بودن (یک چهارم وزن آجر)
  • حجم بالا (46 برابر یک آجر)
  • برش خوری آسان و فروروندگی راحت میخ و پیچ در آن
  • صرفه جویی در هزینه های مصالح وکارگر
  • و …

 

بلوک هبلکس

کاربرد هبلکس

به طور معمول هبلکس به عنوان ديوار خارجي غير باربر ساختمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا از ویژگی عایقی حرارتی ان استفاده شود. از بلوک هبلکس نمی توان در دیوارهایی مانند دیوارهای باربر استفاده کرد زیرا هبلکس استحکام کمتری در مقابل بتن ها دارد و بهترین مکان برای استفاده از هبلکس، دیواره های داخلی و همان اماکنی هستند که آجرها و بلوک های سفالی و بتنی استفاده می‌شوند.

استفاده از آب در دیوارچینی هبلکس

قبل از استفاده از بلوک هبلکس آن را کاملا خیس می‌کنند تا  خاصیت عایق آب بودن هبلکس را افزایش دهند و توجه داشته باشید که خیس کردن هبلکس، وزن آن را اضافه نمی‌کند. بعد از دیوارچینی کامل، برای اینکه ملات ها و هبلکس ها بهتر به یکدیگر چسبیده شوند تمام بخش های دیوار بلوک هبلکس را آب‌پاشی می‌کنند.

استفاده از وال پست در دیوار هبلکس

از آنجایی که دیوارهای هبلکس را معمولا برای ساختن دیوارهای داخلی سازه یا پارتیشن به کار می‌گیرند، به برای جلوگیری از تخریب دیوار هبلکس در هنگام وقوع زلزله و پیشگیری از خسارت‌های جانی و مالی  از وال پست در این دیوارها استفاده می‌شود.

از میلگرد بستر در دیوارهای هبلکسی استفاده می‌شود؟

برای دیوارهای هبلکسی به هیچ عنوان میلگرد بستر استفاده نمی‌شود.اما برای مقاومت دیوارهای دیگر در برابر زلزله هنگام نصب میلگرد بستر در سراسر دیوارچینی، بعد از هر 40 سانتی متر دیوارچینی باید لابه‌لای هر ردیف از دیوارچینی، یک گیره به کار ببریم و از دو طرف آن به فاصله یک سانت جوش داد. سپس میلگرد بستر را روی تمام سطوح دیوارچینی قرار داده و روی آن را  با یک لایه ملات پوشش داد.

مراحل تولید هبلکس

هبلکس با پایه سیلیس که یک ماده غیر قابل اشتعال است  ساخته می‌شود. اگر در ساختار هبلکس دقت شود، حباب‌های ریز زیادی دیده می‌شود که باعث سبک تر شدن محصول نهایی شده اند.

برای تولید هبلکس سه ماده‌ی اولیه‌ی ساخت آن یعنی سیلیس، آهک و سیمان را در سیلوهای جداگانه نگهداری می‌کنند و هنگام ساخت هبلکس، این مواد را وارد خط تولید می‌کنند.

ابتدا سیلیس با آب مخلوط می‌شود تا حالت گل‌مانند یا دوغاب بگیرد، سپس مخلوط آهک و سیمان خشک را تا اندازه‌ای که دوغاب را نه زیاد خشک نکند و نه رقیق باقی بگذارد به آن اضافه می‌کنند. این ترکیب به میکسرهای مخصوص هدایت می‌شود تا وارد مرحله‌ی قالب ریزی شود.

مخلوط در قالب‌ها ریخته می‌شوند و نصف فضای قالب را پر می‌کنند و نصف قالب باید خالی بماند. در مرحله‌ی بعدی که هوادار کردن هبلکس است فعل و انفعالات شیمیایی مخلوط موجب می‌شود حباب‌های ریز هوا در محصول به وجود بیاید و حجم محصول در طی 5/3 ساعت به اندازه کل قالب افزایش می‌یابد.

در مرحله‌ی بعد محصول به خط تولید منتقل می‌شود تا برش داده شود. اما قبل از انتقال به خط تولید برای کنترل کیفیت محصول، با آزمایش‌های شیمیایی کنترل می‌شود تا به اندازه‌ی کافی هوادار شده باشد. در این بخش، سطح خارجی هبلکس‌ها برداشته می‌شود تا سطح هموار و مشخصی از قالب‌ها قابل رویت باشد.

در مرحله‌ی برش، قالب‌ها با دستگاه‌های برش مخصوص، برش می‌خورند. اندازه‌های برش هبلکس قابل تنظیم و به نوعی می‌تواند مطابق با سفارش مصرف کنندگان (با رعایت میزان استاندارد) متغیر باشد.

مرحله نهایی تولید هبلکس

قالب‌ها در مرحله‌ی آخر تولید یعنی مرحله‌ی پخت وارد اتوکلاوهایی با دمای حرارت حدود 200 درجه‌ی سانتی‌گراد و فشار 12 اتمسفر می‌شوند. در این دما و فشار قالب‌ها پخته می‌شوند هبلکس تولید می‌شود. بعد از اتمام مرحله‌ی پخت، محصول نهایی که بسار محکم و ایمن می‌باشد آماده‌ی ورود به بازار مصرف است.

بتن هبلکس

بتن هبلکس یا AAC همان بتن اسفنجی اتکلاوی (Autoclaved Aerated Concrete) نوعی بتن سبک است که با سیمان، سنگدانه و آب ساخته می‌شود و چاز آنجا که افزودنی که به آن می‌افزایند موجب هوازایی زیادی در آن می‌شود و حدودا ۸۰ درصد بتن را تبدیل به فضای خالی می‌کند یک بتن متخلخل است.

بتن هبلکس که برای کاهش وزن مرده‌ی ساختمان و سازه‌های بتنی به کار گرفته می‌شود در قالب‌های مختلفی مثل بلوک در کارخانه تولید می‌شود و برای بتن ریزی در محل پروژه قالب بتن ندارد.

برای تهیه انواع قالب بتن می‌توانید با شرکت گوهرسازه تماس بگیرید و قالب بتن با بهترین کیفیت را خریداری کنید.

Write a Reply or Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *